8 tips voor betere en langere krullen

8 tips voor betere en langere krullen

1. Niet wassen?!

Onthoud dat krullend haar van nature droog en pluisgevoelig is. De natuurlijke oliën van je hoofdhuid die steiler haar glanzend en gehydrateerd houden, kunnen niet door de knikken en bochten van een gekrulde haarstreng gaan. Minder vaak wassen kan ervoor zorgen dat je krullen meer vocht vasthouden en zachter, gladder en gezonder blijven. Als je shampoo gebruikt, zorg er dan voor dat je een shampoo gebruikt die is ontworpen voor krullen om je haar te helpen definiëren en ontwarren. Gebruik een droge shampoo alleen op je wortels en hoofdhuid, of was het samen met water en een vocht inbrengende conditioner voor krullen om je manen op te frissen.

2. Kam je haar altijd van onder naar boven

Door het haar van onder naar boven te kammen, kun je elke knoop voorzichtig ontwarren, in plaats van knopen naar beneden te maken en je er een weg doorheen te rukken. Om het haar te beschermen tegen beschadiging en om het haar efficiënt te ontwarren, raden onze experts u ten zeerste aan om altijd te vertrouwen op een kam met wijde tanden, nooit een borstel, om door krullend haar te harken.

Krullend haar is het meest kwetsbare type op het blok en elke krul is een potentieel breekpunt. Het gebruik van een kam met wijde tanden is de zachtste manier om krullen te ontwarren en het verstoort het natuurlijke krulpatroon niet zo veel als een borstel zou doen. Dat betekent dat je penselen moet bewaren voor rechte stijlen, of gewoon vliegjes temmen.

3. Ga vaker naar de kapper

Beschadigd haar ziet er nooit goed uit (om nog maar te zwijgen van gespleten haarpunten die je haar pluizig kunnen maken!). Als je gezonde krullen wilt die er veerkrachtig en fris uitzien, ga dan om de zes tot acht weken naar de kapper voor een snelle knipbeurt.

4. Gebruik een heatless curls of een ''pineapple'' truc om krullen vasthouden wanneer je slaapt

Heatless curls is een relatief nieuwe manier voor het krullen van je haar en creëert prachtige krullen zonder het inbrengen van hitte. Doordat het geen hitte inbrengt kunnen de krullen avonds op een gezonde manier behouden worden, zeg hallo tegen gezond haar.

De ''pineapple'' truc is een techniek waarbij het haar losjes wordt verzameld op het hoogste punt van het hoofd, meestal voor het slapengaan. Dit beschermt het krulpatroon terwijl het je haar helpt om het natuurlijke volume te behouden en tegelijkertijd overmatig hoofdeinde te voorkomen. Haal de pony er gewoon uit en schud het haar als je klaar bent om het af te dragen. Gebruik hiervoor het liefst een zachte scrunchies.

5. Zijden kussen sloop!

En als je nog niet op een zijden kussensloop slaapt, is het tijd om over te stappen. Een zijden kussen sloop is gladder dan een normaal kussen slaap waardoor het minder wrijving heeft met het haar. Hierdoor voorkomt het klitten en knopen in het haar, net als het ontstaan van gespleten haarpunten. Door te slapen op een zijden of satijnen kussensloop krijg je glanzend haar als nooit tevoren. Je haar wordt beter gehydrateerd en minder vet doordat de overtollige talgproductie wordt geremd. Ook voor je huid is het fijn om op zo’n kussensloop te slapen. Je krijgt er een stralende huid van doordat het acne en puistjes voorkomt. Je gezichtshuid wordt beter gehydrateerd en een nachtcrème kan beter zijn werk doen. Ook zul je merken dat je geen vouwen meer in je gezicht hebt na het slapen.

6. Het drogen van je haar 

Hoe droog jij je haar? De meeste mensen doen dit met een handdoek maar probeer dit is te doen met een katoenen T-shirt. Door je haar te drogen met een T-shirt zal je haar minder pluizig worden en meer gaan glanzen!
Hoe doe je dit precies? Nou heel simpel! Houd je hoofd ondersteboven en wikkel het t-shirt om je haar heen zoals je dat ook met een normale handdoek zou doen.
Maar hoe komt het nou eigenlijk dat het drogen van je haar door middel van een handdoek niet goed is voor je haar? Door je haar te draaien in de handdoek word je haar uitgerekt en schuurt het langs de stroeve handdoek waardoor je haar gaat pluizen. Dus vanaf nu lekker een t-shirt gebruiken zodat je lekker kan shinen met je mooie glanzende haar.

7. heatprotection

Krul jij je haar met een krultang van styletang dan raden wij je aan om gebruik te maken van een heatprotecion creme of spray. Dit zorgt ervoor dat je haar minder beschadigd door de warmte die vrijkomt tijdens het stylen. Niet alleen geeft de heatprotection beschermen tegen warmte maar ook zorgt dit ervoor dat je krullen een stuk langer blijven zitten.

8. krullen vastzetten

Als je je haar krult met een krultang dan word je haar erg warm. Om te zorgen dat je krullen langer blijven zitten kan je je krullen met een speldje vastzetten. Als je haar warm is kan je haar nog vervormen, als je dus je krul laat uitzakken als deze nog warm is zal de krul sneller een uitgezakte vorm aannemen. Zet daarom je krullen vast met een schuifspeldje zoals de foto hieronder.


Laat een ractie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post