Waarom blijft gellak niet zitten?

Waarom blijft gellak niet zitten?

Heb je net een geweldige gellak set gekocht, alle stappen gevolgt volgens de gebruiksaanwijzing en toch  blijft de gellak niet zitten zoals verwacht. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je tijd en moeite hebt gestoken in het aanbrengen van de lak. In deze blog bespreken we de veelvoorkomende redenen waarom gellak niet blijft zitten en geven we tips om deze problemen te voorkomen.

  1. Onjuiste Voorbereiding van de Nagels

Een van de belangrijkste stappen bij het aanbrengen van gellak is de voorbereiding van de nagels. Als de nagels niet goed voorbereid zijn, kan de gellak niet goed hechten. Zorg ervoor dat je de nagels goed schoonmaakt en ontvet. Gebruik een nagelbuffer om de nagelplaat licht op te ruwen, zodat de gellak beter kan hechten. Neem echt tijd voor de stap als je deze stap overhaast doet dan zal dit echt effect hebben op de draag duur. Vergeet ook niet in deze stap voor het aanbrengen van de gellak om de nagelriem naar achter te duwen. Ga nooit zomaar zelf je nagelriem knippen dit moet je laten doen door een professional!

  1. Onvoldoende Droogtijd

Gellak moet onder een UV- of LED-lamp uitgehard worden. Wij raden sterk een LED lamp aan! Als de nagels niet lang genoeg onder de lamp blijven, kan de gellak niet volledig uitharden. Dit kan resulteren in een zachte of plakkerige laag die snel loslaat. Controleer de aanbevolen droogtijd voor jouw specifieke gellak en zorg ervoor dat je deze nauwkeurig volgt. Zorg ook goed dat de positie van de hand goed onder de lamp zit. Zit net je pink te dicht bij de rand dan kan het zijn dat die niet voldoende uithard.

  1. Verkeerd Aanbrengen van de Lagen

Het aanbrengen van te dikke lagen gellak kan leiden tot problemen. Dikke lagen drogen niet goed en kunnen gaan schilferen of afbladderen. Breng de gellak in dunne, gelijkmatige lagen aan en laat elke laag volledig uitharden voordat je de volgende aanbrengt. Let vooral op met donkeren kleuren, deze kleuren hebben meer pigment en daarom hard deze moelijker uit. Breng de gellak echt extra dun aan!

  1. Gebrek aan Nagelgezondheid

Gezonde nagels zijn essentieel voor het goed hechten van gellak. Als je nagels broos of beschadigd zijn, kan de gellak minder goed blijven zitten. Zorg ervoor dat je je nagels goed verzorgt en regelmatig een nagelverharder/builder gel gebruikt als je zwakke nagels hebt. Ook het gebruik van nagelolie kan bijdragen aan de gezondheid van je nagels en de levensduur van je gellak. Wil je toch gellak aanbrengen op beschadigde nagels breng dat een rubber base aan als base coat. Dit zorgt voor extra stevigheid en kan de oneffenheden weghalen door de dikkere gellak.

  1. Onjuiste Nazorg

De nazorg van je gellak manicure is net zo belangrijk als het aanbrengen. Vermijd het gebruik van je nagels als gereedschap en draag handschoenen bij huishoudelijke taken om de gellak te beschermen tegen agressieve chemicaliën en water.

  1. Onjuiste Verwijdering

Het correct verwijderen van gellak is cruciaal om je nagels gezond te houden en toekomstige problemen te voorkomen. Vermijd het afpellen van de gellak, aangezien dit de bovenste laag van je nagel kan beschadigen en zwakker maken. Gebruik in plaats daarvan een acetonoplossing en een nagelwrap om de gellak voorzichtig te verwijderen. Bij de noirieux gellak sets leveren wij ook een elektrische nagelvijl, perfect voor het preppen van de nagels en om de gellak te verwijderen.

Conclusie

Gellak kan een geweldige manier zijn om langdurig van mooie nagels te genieten, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen voor het aanbrengen en onderhouden ervan. Door aandacht te besteden aan de voorbereiding van je nagels, het aanbrengen van de lagen, en de nazorg, kun je ervoor zorgen dat je gellak langer blijft zitten. Vergeet niet om te investeren in kwalitatieve producten en je nagels goed te verzorgen voor het beste resultaat. Met deze tips zul je merken dat je gellak manicure veel langer meegaat, zodat je langer kunt genieten van perfect gelakte nagels. Het aller belangrijkste., neem de tijd, veel oefenen en je zult zien dat je er van gaat genieten!