Waarom vallen er gaten in de topcoat bij gellak?

Super vervelend heb je net de gellak aangebracht vallen er gaten in de topcaot na het uitharden onder de lamp. Maak je geen zorgen er is niks mis met de topcoat je moet alleen net iets anders te werk gaan met het aan brengen van de gellak. Er zijn verschillinde redenen waarom er gaten in de topcoat verschijnen:

  1. Te Dikke Laag: Als de topcoat te dik wordt aangebracht, kan dit leiden tot ongelijke uitharding. Dit kan resulteren in luchtbellen of gaten. Probeer een dunnere laag aan te brengen en kijk of dit het probleem oplost. Dit geld trouwens niet alleen voor de topcoat maar voor alle laagjes. Hoe dunner de laag hoe langer je zult genieten van de mooien gellak.

  2. Niet Goed Geschud: Zorg ervoor dat je de topcoat goed schudt voor gebruik. Dit helpt om de ingrediënten goed te mengen en zorgt voor een gelijkmatige applicatie en uitharding. Je kan de gellak flesjes door je handen laten rollen.

  3. Olie of Residu op de Nagels:  Zorg ervoor dat de nagels goed vet en olie vrij zijn dan zal de gellak het beste hechten en voorkom je gaten in de topcoat. Als er olie of een ander residu op de nagels aanwezig is voordat de topcoat wordt aangebracht, kan dit de hechting beïnvloeden en leiden tot gaten. Zorg ervoor dat de nagels schoon en droog zijn voordat je de topcoat aanbrengt.

  4. Niet Volledig Uitgehard: Als de LED lamp niet sterk genoeg is of als de nagels niet lang genoeg onder de lamp zijn geweest, kan de topcoat niet volledig uitharden. Controleer de aanbevolen uithardingstijd voor jouw specifieke product en zorg ervoor dat je een lamp gebruikt die geschikt is voor het type gellak dat je gebruikt. Gebruik je een andere lamp dan de lamp van het eigen merk dan is het handiger om te gellak iets langer te laten uitharden.

  5. Haal niet steeds je hand onder de lamp vandaan: staat er 60 seconden houd je nagel dan ook echt 60 seconden onder de lamp. Veel mensen drogen de nagel even en gaan dan verder met de andere nagel dat kan dus niet. Bij elkaar opgeteld zit de nagel dan wel 60 seconden onder de lamp maar het uithard proces wordt dan steeds onderbroken waardoor de gellak dus niet goed zal uitharden en er dus gaten zullen vallen

Succes met oefenen en houdt in gedachte hoe vaker je oefent hoe mooier de gellak uiteindelijk blijft zitten.