Gellak verwijderen

Gellak heeft de manier waarop we naar manicures kijken volledig veranderd, met zijn langdurige glans en ongekende duurzaamheid. Maar wat gebeurt er als het tijd is om van kleur te wisselen of je natuurlijke nagels even vrijaf te geven? Bij Noirieux begrijpen we het belang van zowel een prachtige applicatie als een veilige verwijdering. Daarom bieden we je een gedetailleerde gids voor het verwijderen van gellak, zodat je je nagels gezond en mooi houdt.

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het verzamelen van je benodigdheden. Je hebt nodig:
Een flesje Noirieux Gellak Remover

 • Een paar stukjes aluminiumfolie
 • Watjes of katoenen pads
 • Een houten bokkenpootje of een nagelriemduwer
 • Een nagelvijl
 • Een voedende nagelolie


Stap 2: Het Opvijlen van de Glanslaag

Gebruik je nagelvijl om de glanzende toplaag van de gellak lichtjes op te vijlen. Dit breekt de verzegeling en stelt de remover in staat dieper door te dringen. Wees voorzichtig om niet te hard te vijlen, want je wilt je eigen nagel niet beschadigen.


Stap 3: Het Aanbrengen van de Remover

Doordrenk een watje of katoenen pad met Noirieux Gellak Remover en plaats het direct op je nagel. Wikkel vervolgens de nagel en het watje in een stukje aluminiumfolie. Herhaal dit voor elke nagel. Deze methode helpt om de gellak effectief te verzachten, waardoor deze gemakkelijker te verwijderen is.


Stap 4: Wacht Geduldig

Geduld is een schone zaak, vooral als het om gellak verwijderen gaat. Laat de foliepakketjes ongeveer 10 tot 15 minuten zitten. Dit geeft de Noirieux Gellak Remover voldoende tijd om zijn magie te werken.


Stap 5: Verwijderen van de Gellak

Na het wachten, knijp en draai de aluminiumfolie zachtjes terwijl je deze van de nagels verwijdert. De gellak zou nu los moeten komen. Gebruik een houten bokkenpootje of nagelriemduwer om zachtjes eventuele resterende gellak te verwijderen. Herinner jezelf eraan om zacht te zijn; als de lak niet gemakkelijk loskomt, is het beter om de remover nog even te laten zitten.


Stap 6: Verzorging na het Verwijderen

Na het verwijderen van de gellak is het cruciaal om je nagels wat liefde te geven. Was je handen om alle resten van de remover te verwijderen. Breng vervolgens een voedende nagelolie aan om je nagels en nagelriemen te hydrateren. Noirieux’s Voedende Nagelolie is speciaal geformuleerd om je nagels te versterken en te herstellen na het verwijderen van gellak.


Conclusie

Het verwijderen van gellak hoeft geen strijd te zijn. Met de juiste producten en technieken kan je je nagels schoon, gezond en klaar voor je volgende avontuur houden. Noirieux is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten die zowel de schoonheid als de gezondheid van je nagels ondersteunen. Ontdek onze collectie voor alles wat je nodig hebt voor een perfecte manicure en gellak verwijdering.

Onthoud, de sleutel tot succesvolle gellak verwijdering ligt in geduld, zorgvuldigheid, en de juiste verzorging nadien. Verwen je nagels met de kwaliteit en zorg die ze verdienen met Noirieux.

Wat is er nodig voor gellak aanbrengen

 • Een (elektrische vijl)
 • Nagelriem pusher
 • Borsteltje
 • PrimeR
 • (rubber) base coat
 • Kleur
 • Top coat
 • Cuticle oil

Stap 1 Vijlen

Voordat je de gellak aanbrengen gaat beginnen, moet je de nagels opruwen met een fijne vijl. Hierdoor zal de gellak beter hechten aan de nagels. Dit is een belangrijke stap als je extra lang van een mooi resultaat wilt genieten. Ruw het nagelbed oppervlakte goed. Sla je deze stap over dan zullen de natuurlijk oliën van de nagels er voor zorgen dat de gellak heel snel loslaat. Neem goed de tijd voor deze stap!
Niet alleen het nageloppervlakte moet opgeruwd worden maar je kan bij deze stap ook de nagel in de gewenste voor vijlen. Zie hieronder een paar voorbeelden.

Het is belangrijk dat na het vijlen de nagels goed stofvrij worden gemaakt. Doe dit met een borsteltje. Gebruik hier geen keukenpapier of watjes voor want die laten pluisjes achter. Was je handen ook NIET!
Om je nagelbed zo optimaal mogelijk te gebruiken en om er voor de zorgen dat de gellak niet gaat liften raden wij aan om je nagelriem naar achter te duwen met een nagelriem pusher. Let op deze stap hoort geen pijn te doen. Leg de tool zo plat mogelijk op je nagel en oefen een hele lichte druk uit zodat je je nagelriem naar achter duwt. Ga nooit zomaar je doden huid weg knippen dit mag uitsluitend alleen gedaan worden door een professionele nagel styliste.

STAP 2 - PRIMER AANBRENGEN

Breng de primer aan op de schoongemaakte nagel. De primer hoeft niet uit te harden onder de lamp. Primer zorgt voor een betere hechting tussen de natuurlijke nagel en de gellak. Zijn de nagels goed opgeruwd dan zal de primer binnen enkele seconden intrekken/opdrogen. Is dit niet het geval, ruw de nagels dan beter op. Vergeet de nagels niet schoon te maken na het extra vijlen.

Stap 3 - Basecoat aanbrengen

Voordat we de gellak kleur gaan aanbrengen is het belangrijk om een goede basecoat te gebruiken.
Als de primer droog is, breng dan een dunne laag basecoat aan. Het is belangrijk dat dit een DUNNE laag is. Hard de basecoat 180 seconden uit onder de lamp. Het klopt dat de basecoat nog steeds plakkerig is, dit hoort zo. Doordat de basecoat een beetje plakkerig blijft hecht deze beter en heeft dit een positief effect op de draagtijd van de lak.
In plaats van de standaard basecoat kan je ook onze rubber base gebruiken. Voordeel van de rubber base is dat deze flexibel is. Hierdoor zal de nagel beter meebuigen. Met een rubber base kan je voorkomen dat nagels snel scheuren of beginnen te splijten.
De rubber base hebben we in verschillende kleuren het voordeel hiervan is da teen gellak aanbrengen de kleur is niet meer nodig is. Je kan natuurlijk wel nog gellak aanbrengen over de rubber base.

 Stap 4 - gellak kleur aanbrengen

Breng een dun laagje kleur aan naar keuze. Houd de nagels 60 seconden onder de lamp. Het klopt dat de kleur ook een beetje plakkerig blijft. Wil je een iets meer dekkende kleur herhaal deze stap door nog een laagje kleur aan te brengen en uit te harden onder de lamp. Het voordeel van de gellak van Noirieux is dat de kleuren mega gepigmenteerd zijn. Tijdens het gellak aanbrengen heb je eigenlijk maar een dip beurt nodig in het gellak potje. Je zal zien dat het gellak aanbrengen de kleur heel dekkend is. Doordat de kleuren zo gepigmenteerd zijn zal dit mits de gellak aanbrengen goed is gegaan, niet zal gaan liften.

STAP 5 - TOP COAT

Als laatste breng je een laagje topcoat aan. Zorg dat deze topcoat ook alleen echt op de kleurlak zit en niet op de blote nagel. Dit zal effect hebben op de draagduur van de lak. Houd de nagels 60 seconden onder de lamp. Lak je ook de bovenkant van je nagel mee houdt dan ook nog even de hand omgedraaid in de lamp voor 60 seconden. Blijft de topcoat plakkerig? Dan heb je een te dike laag aangebracht, geen probleem houdt de hand nog 6o seconden on de lamp. We raden aan om altijd de LED lamp van Noiriex te gebruiken voor het gellak aanbrengen. De Led lamp van noirieux is extra sterk waardoor de gellak optimaal zal gaan uitharden.

Stap 6 - na behandeling na gellak aanbrengen

Veel mensen denken altijd dat je cuticle oil alleen direct na de gellak aanbrengen moet gebruiken dit is echter niet waar. Wil je sterke mooie lange natuurlijke nagels gebruik dan cuticle oil opzijn mist 4x per dag. Dus niet alleen na het gellak aanbrengen.
Als je gellak aanbrengen goed is verlopen er geen openingen zijn tussen de lagen dan zal de gellak niet gaan liften door de cuticle oil.