Waarom blijft gellak plakkerig?

Tijdens het lakken van gellak blijft de gellak altijd een beetje plakkerig. Geen zorgen, dit hoort zo! Deze plakkerigheid tijdens het gellak aanbrengen is eigenlijk gunstig en zorgt voor een optimale hechting met de volgende laag. In deze blog onderzoeken we waarom plakkerige gellak voordelig kan zijn en delen we tips om ervoor te zorgen dat de topcoat volledig is uitgehard voor een perfecte afwerking.

 

Waarom blijft gellak plakkerig?

1. Voordelen van een plakkerige basislaag

Het behoud van een plakkerig gevoel na het uitharden van de basislaag kan de hechting van de kleurlaag verbeteren. Deze plakkerigheid fungeert als een soort ''kleverige ondergoed'' waardoor de kleurlaag zich beter kan hechten en langer kan blijven zitten.

2. Belang van een uitgeharde topcoat

Hoewel de plakkerige basislaag gunstig kan zijn, is het cruciaal dat de topcoat volledig uithardt. De topcoat zorgt voor de uiteindelijk glans, bescherming en duurzaamheid van je gellak manicure

3. Onvoldoende uitharding

Controleer de uithardingstijd zorgvuldig, vooral voor de topcoat. Een volledige uitgeharde topcoat is essentieel voor een langdurige en niet plakkerige afwerking.

4. Dunne lagen en afdichting van de nagelranden

Houd de lagen du en zorg voor een goede afdichting van de nagelranden bij elke laag voor een gelijkmatige uitharding en een professionele uitstraling.

5. Aanbeveling Noirieux gellak

Voor een optimale gellak ervaring raden we het gebruik van Noirieux aan. De hoogwaardige formule en kleurvariaties van Noirieux gellak kunnen bijdragen aan een professionele en langdurige gellak manicure.

6. Cleanser en plakkerige laag

Onthoud dat de plakkerige laag die na het uitharden van de gellak ontstaat, niet verwijderd moet worden met een cleanser. Deze laag draagt bij aan de hechting. Bewaar het gebruik van de cleanser voor de topcoat om een perfect, glanzende afwerking te bereiken.

Conclusie

De plakkerigheid van gellak kan inderdaad gunstig zijn voor een betere hechting van de kleur. Zorg er echter altijd voor dat de topcoat volledig is uitgehard en behoud de plakkerige basislaag voor optimale resultaten. Experimenteer met deze tips en ontdek de ideale balans voor een perfecte gelak manicure met Noirieux.