Waarom breken mijn nagels zo snel af?

Niets is zo frustrerend als wanneer je eindelijk je nagels hebt laten groeien en ze plotseling beginnen af te breken. Breekbare nagels kunnen te wijten zijn aan verschillende factoren, van slechte nagelverzorging tot verkeerde technieken. Hier zijn vier veelvoorkomende oorzaken waarom je nagels sneller afbreken dan je zou willen.

1. Verkeerd verwijderen van gellak

Wanneer je gellak niet op de juiste manier verwijdert, kan dit de gezondheid van je nagels flink aantasten. Veel mensen proberen de gellak eraf te trekken of te schrapen, waardoor niet alleen de lak wordt verwijderd, maar ook een deel van de bovenste nagellaag. Dit maakt je nagels dunner en kwetsbaarder, waardoor ze snel afbreken.

Tip: Gebruik altijd aceton om de gellak op te lossen en wikkel je nagels in folie met een wattenschijfje. Wacht tot de lak volledig is losgeweekt voordat je deze voorzichtig verwijdert. 

Een andere oplossing is een elektrische nagelvijl, let wel op dat je met de vijl niet de bovenste laag van je nagels eraf haalt.

2. Verkeerd preppen van de nagels

Voor een mooie, langdurige gellak is het belangrijk om je nagels goed voor te bereiden, ook wel 'preppen' genoemd. Maar als je te veel van de bovenste laag vijlt of buffert, haal je gezonde nagelcellen weg, waardoor de nagel dunner wordt. Dit kan resulteren in nagels die snel afbreken of splijten.

Tip: Gebruik een zachte vijl en buffer, en wees voorzichtig bij het verwijderen van de glans. Zorg ervoor dat je alleen de bovenste laag licht opruwt, zonder de structuur van de nagel aan te tasten.

Noirieux verkoopt een elektrische nagelvijl met opzetstukjes die perfect zijn voor het preppen, hierdoor blijft de gellak langer zitten en beschadig je je nagels niet tijdens het preppen door de bijgeleverde opzet stukjes.

3.Te veel blootstelling aan water en chemicaliën

Veel  in contact komen met water, zeep of schoonmaakmiddelen kan je nagels uitdrogen, waardoor ze broos en breekbaar worden. Water zwelt de nagelplaat op en droogt deze weer uit, wat leidt tot verzwakking. Chemicaliën in schoonmaakproducten kunnen ook de nagelstructuur aantasten en verzwakken.

Tip: Draag altijd handschoenen tijdens het schoonmaken en probeer langdurig contact met water te vermijden. Breng ook regelmatig een voedende nagelolie aan om de vochtbalans van je nagels op peil te houden

4. Onvoldoende hydratatie en voeding

Net als je huid en haar hebben je nagels ook baat bij een gezonde voeding en voldoende hydratatie. Als je nagels snel afbreken, kan het een signaal zijn dat je meer voedingsstoffen nodig hebt.

Quick tip

Een belangrijke tip voor mooie lange sterke nagels is toch echt het gebruik van cuticle oil, gebruik het minimaal 3x daags en na een week zul je echt al zien dat je nagels sterker worden en zullen groeien!